Schramm neemt HBI over

7 november 2019 – Kunstgrasgarendivisie HBI naar Schramm

Schramm GmbH en HBI Holding BV te Genemuiden (HBI) kondigen de overname aan door Schramm van de activa van Beens Grass Yarns BV (BGY) voor kunstgrasgarenextrusie. Naar verwachting zal de transactie binnen enkele weken worden afgerond, waarna BGY stopt met het produceren en verkopen van kunstgrasfilamenten.

Overgangsperiode
In deze overgangsperiode streven Schramm en BGY ernaar om de filamentklanten van laatstgenoemde de producten en diensten te leveren in de kwaliteit waaraan zij gewend zijn.

Schramm, Your partner for synthetic yarn

Schramm is gevestigd in Rahden, Duitsland, ontwikkelt en produceert sinds 2003 gladde en getextureerde mono- en bico-filamenten. Schramm is een dochteronderneming van United Works Holding BV, een Nederlandse industriƫle groep die contractproductiediensten levert aan de Europese kunstgras- en tapijtindustrie.

Mono- en Bico-filamenten
BGY produceert sinds 2017 te Zwolle mono- en bico-filamenten. HBI’s dochter GrassPartners BV blijft innovatieve kunstgrasproducten ontwikkelen en verkopen.

BGY-designgarens
Schramm en GrassPartners zullen de komende jaren nauw samenwerken om de speciale BGY-designgarens die door GrassPartners worden gebruikt, verder te produceren en te ontwikkelen.