Optisport neemt zwembaden NLG over

Optisport Exploitaties heeft zich deze week versterkt met 11 vestigingen van de Nederlandse Leisure Groep (NLG). Beide bedrijven hebben overeenstemming bereikt over de overname van 9 binnen- & buitenbaden en 2 sporthallen in: Schiermonnikoog, Delfzijl, Eibergen, Marum, Neede, Aalten, Dinxperlo, Ulft, Boxtel en Zundert.

Erwin van Iersel, Algemeen Directeur van Optisport is trots op de overname. Van Iersel: “We zijn enorm blij om onze nieuwe collega’s en de gasten vanaf vandaag te kunnen verwelkomen bij Optisport. Met de overname van de NLG locaties realiseren wij een verdere groei en verbreden wij onze kennis en expertise.”

“Ook als NLG zijn wij enorm blij met deze overname. Onze medewerkers en gasten zullen in goede handen zijn, bij een professionele organisatie. Voor ons biedt dit de mogelijkheid om ons meer te kunnen richten op welness en fitness.” Aldus Noël Teunissen en Léon du Plessis, eigenaren van NLG.

Overeenkomst
Per 3 november 2017 worden alle lopende overeenkomsten van NLG met Gemeenten, medewerkers, verenigingen en huurders één op één door Optisport overgenomen. Als gevolg hiervan heeft de overname geen consequenties voor de werkgelegenheid van de medewerkers. Daarnaast blijft de openstelling van deze vestigingen ook gehandhaafd. Optisport streeft ernaar om met haar dienstverlening de gasten zo goed als mogelijk te bedienen en een nog betere gastbeleving te bieden.

Marktpositie
Met de overname van deze 11 vestigingen heeft Optisport haar positie als marktleider in de exploitatie en het beheer van publieke voorzieningen zoals zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra verder verstevigd.

Van Iersel: “Met deze overname versnellen wij de groei van Optisport. Onze gasten zullen dit gaan ervaren. Door de kennis en ervaring van onze medewerkers te bundelen en samenwerkingsverbanden aan te gaan met verschillende bonden, zijn er programma’s ontstaan op topniveau, met een belevingswereld voor jong en oud. Op deze manier willen wij onze gasten nog beter van dienst zijn.”

Optisport Exploitaties BV
Sinds 1994 exploiteert en beheert Optisport risicodragende leisure locaties in België en Nederland als: zwembaden, schaatsbanen, sporthallen, gymzalen, sociaal- culturele centra, musea als ook private voorzieningen: Fitness (Optisport Health Clubs), indoorspeeltuinen (Avontura) en trampolineparken (Krazy Kangaroo). Door gasten lichamelijk en geestelijk te laten inspannen en ontspannen proberen wij een gezonde leefstijl te creëren en behouden onder de slogan: “Optisport brengt je in beweging”. In 75 gemeentes zijn dagelijks 2.000 medewerkers actief op de 350 locaties in de Benelux. Vanuit het hoofdkantoor in Tilburg worden de locaties ondersteund op het gebied van: centrale inkoop, verkoop, marketing, HRM, ICT, juridische- en financiële zaken. www.optisport.nl.

NLG
Na de overname van de 11 zwem locaties door Optisport zal NLG zich verder concentreren op haar fitness en wellness locaties gelegen in Zutphen, Lobith, Zelhem, Oldenzaal/Wierden.