O2 Capital Partners verwerft belang in maritiem aannemingsbedrijf Simon B.V.

O2 Capital Partners heeft een belang genomen in maritiem aannemingsbedrijf Simon BV, specialist op en rond het water. Simon BV, dat zich sinds 1922 specialiseert in het onderhoud, de reparatie en realisatie van kademuren, dukdalven, beschoeiingen, remmingwerk en metaalconstructies, heeft een thuisbasis in de Rotterdamse Waalhaven en bedient voornamelijk het gebied tussen Dordrecht en de Tweede Maasvlakte.

Met hun vloot van kraan- en werkschepen onderhouden en vernieuwen ze honderden kilometers kade en bijbehorende constructies in het Rotterdams havengebied, waaronder wrijfhout, bolders, remming- en geleidewerken. Simon BV is ook in staat om complete steigers aan te leggen, inclusief de houten of stalen palen voor de onderbouw, opbouw van het dek, hekwerken, ladders, loopbruggen en landhoofden.

Daarnaast beschikt Simon BV over een eigen houtzagerij en staalconstructieloods waar ze (gebruikte) basralocuspalen en azobé verzagen voor diverse toepassingen zoals wrijfstijlen, gordingen, materialen voor beschoeiingen, afscheidingspalen en hekwerken. Hierdoor kunnen ze de benodigde materialen/constructies snel leveren en projecten starten. Naast de materialen die worden geplaatst door hun eigen schepen, zet de zagerij zich ook in voor het leveren van diverse andere houtwerktoepassingen, zoals bokken voor scheepswerven en steigerdekdelen.

Met de investering van O2 Capital Partners kan Simon BV verder groeien en hun diensten op het gebied van waterbouw en metaalconstructies verder uitbreiden, zowel autonoom als via overnames (buy and build).