O2 Capital Partners verkoopt United Works aan Victoria plc (LSE | VCP)

Na een nauwe strategische betrokkenheid van bijna 6 jaar heeft O2 Capital Partners haar belang in United Works verkocht aan Victoria.

Door de samenvoeging van United Works aan de kunstgrasactiviteiten van Victoria ontstaat een volledig verticaal geïntegreerd Europees markteider in kunstgras.

O2 Capital Partners (O2) kocht in 2015 Edel van de familie de Lange. Edel had een relatief kleine tapijtverkooporganisatie in de competitieve tapijtmarkt en zette haar overcapaciteit in haar fabrieken in voor loonwerk aan derden. Strategisch was de onderneming zoekende naar de juiste richting.

Vrij snel na de overname door O2 zijn de kunstgrasproductie-activiteiten van United Works toegevoegd om een positie in de opkomende en snelgroeiende kunstgrasmarkt op te bouwen.

Eind 2016 is de onderneming gesplitst in een (loon)productieorganisatie (United Works) en een tapijtverkooporganisatie om meer focus aan te brengen op de kerncompetenties van de activiteiten.

United Works is vervolgens door de overnames van kunstgrasgarenproducent Schramm (Duitsland), productieactiviteiten van Edel Grass (sport) en Royal Grass (verkooporganisatie high end landscape kunstgras) uitgebouwd tot een leidende kunstgrasspecialist in Europa. De tapijtverkooporganisatie is in dit proces verkocht aan Condor om het kapitaal en volledige focus te richten op de snelgroeiende kunstgrasmarkt.

De overname door Victoria zal de eigen verkooporganisatie verder versterken waardoor de onderneming met een stevig fundament een mooie toekomst tegemoet gaat in de snelgroeiende kunstgrasmarkt.