Conxillium en SIM bundelen krachten

Conxillium breidt haar expertisegebied uit en slaat de handen ineen met SIM. Door de samenwerking ontstaan nieuwe productcombinaties die het lokale overheden nog gemakkelijker maken om hun taken uit te voeren. Klik voor persbericht.

Met als belangrijkste uitkomst: een betere dienstverlening voor de burger.

SIM maakt het mogelijk dat inwoners en bedrijven online snel en eenvoudig zelf hun zaken met de lokale overheid kunnen regelen. Daarmee past de organisatie perfect bij de missie van Conxillium om bij te dragen aan een lokale overheid die een betrouwbare en klantvriendelijke partner is voor de burger. SIM blijft als bedrijf en merk zelfstandig opereren, net als de andere zeven bedrijven binnen Conxillium.

Complex applicatielandschap
Het applicatielandschap van overheden wordt almaar complexer en ze staan voor de uitdaging om steeds verder te digitaliseren. Daarom moeten leveranciers diepgaande kennis hebben van de structuur van de organisatie en nauw samenwerken.

Specialistische expertise
Alleen zo kunnen zij zorgen dat lokale overheden hun taken goed kunnen uitvoeren en dat data beschikbaar is in verschillende applicaties. Met de overname van SIM voegt Conxillium nog meer specialistische expertise toe aan haar portefeuille.

Gerton Lusink, Executive Chairman bij Conxillium verwacht dat door de samenwerking nieuwe productcombinaties ontstaan: “Daardoor kunnen we nog beter bijdragen aan een overheid die een klantvriendelijke en betrouwbare partner is voor de burger.”

Conxillium bestaat nu uit de volgende bedrijven: BeheerVisie, DataQuint, GeoTax, I-Real, JCC Software, Pharox, Procura en SIM. Best practices worden gedeeld en de bedrijven profiteren ervan dat specialistische functies, zoals beveiliging, contract- en tendermanagement, IT, finance en HR, overkoepelend geregeld zijn.