Nieuwe sterke partner voor Optisport

DM Equity Partners treedt toe als aandeelhouder van Optisport. Op vrijdag 21 december is de overeenkomst getekend en hebben partijen melding gedaan bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Na goedkeuring door de ACM is op vrijdag 18 januari de overeenkomst definitief gesloten. Voor Nederlands grootste risicodragende exploitant in sport en vrijetijdsbesteding betekent dit een tweede externe partij als aandeelhouder. De huidige aandeelhouders van Optisport zijn het management en O2 Capital Partners.

Erwin van Iersel, bestuurder van Optisport, laat weten heel blij te zijn met deze stap. “Gezien de plannen van Optisport om (internationaal) verder te groeien is deze uitbreiding zeer wenselijk. DM Equity Partners heeft ervaring in retail processen en internationale expansie bij meerdere bedrijven.”

‘Wij zijn blij met deze nieuwe investering’, zegt Joost Pape van DM Equity Partners. ‘Behalve dat wij graag investeren in bedrijven met groeipotentie, vinden wij het erg belangrijk dat wij werken met goede partners. Het management van Optisport en O2 Capital Partners passen daar goed bij’.

Bob van der Veen, bestuurder van O2 Capital Partners, wij zijn erg trots op het team wat de forse groei van Optisport mogelijk heeft gemaakt. Met DM als nieuwe partner verwachten wij de komende jaren volop door te investeren in zwembaden en multifunctionele vrijetijdsgelegenheden in binnen- en buitenland.

Erwin van Iersel, bestuurder Optisport : “Dankzij ons volume kunnen we goedkoper werken, dankzij onze 2.500 specialisten zijn we in staat om alle gemeenten te laten profiteren van de best practices in het land. Als risico dragende exploitant verplaatsen we ons maximaal in de wensen en behoeften van onze gasten. De ervaring die we opdoen in leisure locaties vertalen we naar de sportlocaties. De leisure locaties profiteren van de kennis op het gebied van veiligheid en hygiëne bij de gemeentelijke sportlocaties.”