HEBO breidt vloot uit met een 900 ton Sheerleg Kraan

Medio januari 2018 zal de vloot van HEBO Maritiemservice worden uitgebreid met een veelzijdig sheerleg kraan. Deze nieuwe aanwinst heeft een capaciteit van 900 ton en een groot hefvermogen. Met de nieuwe drijvende bok verwacht HEBO actief te kunnen worden op een nieuwe markt in de Baltische Zee.

Hijsvermogen van 900 ton
“Deze lift heeft een maximaal hijsvermogen van 900 ton en daarnaast een indrukwekkend bereik en hefvermogen”, lichtte Wiebbe Bonsink, CEO van HEBO Maritiemservice, toe. “Met een bereik van 22,5 meter tilt de lift tot 800 ton en op een afstand van 46 meter tilt hij nog 500 ton”. Met deze nieuwe aanwinst verwacht HEBO Maritiemservice een belangrijke bijdrage te leveren aan de bedrijfsdoelstellingen. Zij versterkt haar positie in de markt en laat het bedrijf verder groeien.

Nieuwe markt
Volgens Bonsink zal de lift op grote schaal worden ingezet. “We kunnen de drijvende bok gebruiken voor activiteiten in de Baltische Zee, maar ook in de Noordzee of in Rotterdam”, legde hij uit.

DBB Salvage in Denemarken
De kraan zal binnenkort worden gekocht in Denemarken van DBB Salvage. Bonsink lichtte toe dat de drijvende bok een aantal handige functies heeft, zoals een 100-tons-hijsvermogen met een maximale hef hoogte van 74 meter en een bereik van meer dan 60 meter.

Deze drijvende bok is ook uitgerust met een dynamisch positioneringssysteem. In de toekomst wil Bonsink deze drijvende bok ook uitrusten met een jib. “Op deze manier zullen we dan in staat zijn zware lasten op grotere hoogten te tillen”, voegde hij enthousiast toe.

7-11-2017