Conxillium group verkoopt Pharox IT

ICT-dienstverlener Micros uit Schiedam heeft per 1 oktober de ICT-activiteiten van het Rotterdamse Pharox IT overgenomen van Conxillium Group. Pharox IT is een ICT-dienstverlener die gespecialiseerd is in het optimaliseren van werkplekautomatisering en ondersteunt kleine en middelgrote bedrijven en (zorg)instellingen.

De overname sluit aan op de ambities van beide organisaties. Voor de klanten van Pharox IT wordt de kwaliteit van dienstverlening naar de toekomst beter geborgd. Micros, onderdeel van de Futureproof Group, verstevigt met deze overname haar positie in de regio Rotterdam op het gebied van IT-dienstverlening.

Micros staat al 40 jaar bekend als een gerenommeerde en betrouwbare ICT-partner met hoge klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening. Sinds de start in 1981 is de onderneming uitgegroeid tot een middelgrote IT-dienstenleverancier die alles in huis heeft om haar klanten optimaal te ondersteunen in hun IT-infrastructuur. Micros biedt een totaaloplossing met o.a. cloud- en hostingdiensten, netwerkoplossingen, werkplekbeheer en security.

Johan Vavier, commercieel directeur Pharox IT: “Het is ons doel om de kwaliteit, continuïteit en de doorontwikkeling van onze ICT-dienstverlening verder te optimaliseren. Ik ben verheugd dat deze overname hieraan bijdraagt en we aansluiting vinden bij een complementair en gerenommeerd bedrijf als Micros, een bedrijf dat al ruim 40 jaar bekend staat om haar hoge klanttevredenheid en kwaliteit.

Roel Blomsma, directeur Futureproof Group: “In de markt voor ICT-dienstverleners is duidelijk sprake van een trend naar verdere consolidatie. Een gefragmenteerde markt als deze leent zich goed voor een groeistrategie zoals we die nu bij Micros hanteren: autonome groei en samengaan met passende collega-bedrijven. We zien dat de behoefte en noodzaak tot groepsvorming groot is gezien de ontwikkelingen op de ICT-markt. De overname van Pharox IT is daar een perfect voorbeeld van.

Johan Vavier zal het management van Micros gaan versterken als commercieel eindverantwoordelijke voor de organisatie. Frans Poldervaart, technisch & operationeel directeur, kijkt met enthousiasme uit naar de samenwerking met Johan en de klanten van Pharox IT.

Conxillium Group zal zich verder focussen op het ontwikkelen en leveren van hoogwaardige software voor de lokale overheid. Pharox Assurance en de bijbehorende software-activiteiten blijven onderdeel van  Conxillium Group. Voor Pharox IT zocht zij dan ook een betrouwbare en gespecialiseerde ICT-dienstverlener waar Pharox IT zich bij kon aansluiten. “Met Micros en Futureproof Group hebben we deze gevonden. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Pharox IT en haar klanten bij Micros in goede handen zijn.” aldus Gerton Lusink, Executive Chairman Conxillium Group.