O2 capital partners participatie Hebo fuseert met Bonn & Mees

De gerenommeerde Rotterdamse maritieme bedrijven HEBO Maritiem Service en Bonn & Mees Drijvende Bokken gaan fuseren. Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in de maritieme sector en legt de basis voor duurzame groei, meer uitgebreide dienstverlening en een versterking van de marktpositie.

Met 170 jaar gecombineerde ervaring vormen HEBO en Bonn & Mees de meest veelzijdige maritieme dienstverlener van Europa. Samen zijn de bedrijven nog beter in staat om betrouwbare, duurzame oplossingen te bieden die voldoen aan de steeds veranderende behoeften van hun klanten. Daarnaast zorgt de samenwerking voor een efficiënte en specialistische focus op het gebied van heavy lifting, speciaal transport, bergingsdiensten en emergency response.

HEBO en Bonn & Mees combineren vanaf nu hun kennis, expertise en specialisme, en zorgen met hun vloot voor betere beschikbaarheid en voorspelbare uitkomsten voor opdrachtgevers door heel Europa. Daarnaast ontstaat de ruimte om het brede scala aan maritieme diensten verder uit te breiden. Zo ambiëren Marius Punt (CEO HEBO) en Peter Leenheer (eigenaar Bonn & Mees) het benutten van nieuwe kansen voor groei, schaalvergroting, verduurzaming en internationale ontwikkeling. Hierbinnen streven de partijen actief naar overnames en integratie van nieuwe bedrijven, waardoor het dienstenaanbod verder wordt gecompleteerd.

Over HEBO

HEBO is gespecialiseerd in een breed spectrum van maritieme dienstverlening. Met een grote en gevarieerde vloot van schepen, verzorgt HEBO in diverse markten projecten rond integrale infrastructuur, calamiteitenbestrijding, bergingen, transport, wind en decommissioning. HEBO is altijd op zoek naar de meest betrouwbare, efficiënte en aantrekkelijke oplossing voor diverse Europese opdrachtgevers in onder andere petrochemie en weg- en waterbouw.

Over Bonn & Mees

Met ruim 135 jaar ervaring exploiteert Bonn & Mees drijvende bokken vanuit Rotterdam om te kunnen voldoen aan uitdagingen binnen onder andere offshore installatie en decommissioning, heavy lifting en civiele constructie. Met een vloot van 3 zeewaardige bokken, met een hefvermogen van 400 tot 1.800 ton, biedt Bonn & Mees 24/7 veiligheid, deskundigheid, flexibiliteit en kwaliteit.

photo press release